Pogoji poslovanja

Ti pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa izdelkov preko spletne strani WaterRower.si, ki je dostopna na povezavi http://www.waterrower.si (v nadaljevanju: »spletna stran«) in jo upravlja družba Nuedi d.o.o., Kotnikova 27, 1000 Ljubljana. Poleg teh pogojev poslovanja lahko za določene odseke, podstrani ali določene uporabnike veljajo posebni pogoji poslovanja ali pogodbena določila.

 

Dodatne vsebine na spletni strani so za informativno in izobraževalno rabo ter niso mišljene kot nadomestek za zdravniško posvetovanje. O uporabnosti naših nasvetov in predlogov se glede na svoje zdravstveno stanje posvetujte s svojim zdravnikom.

 

Pred nakupom preko spletne strani, prosimo, preberite:

 

 

 Z uporabo spletne strani sprejemate in soglašate z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele in potrjujete, da ste bili seznanjeni s politiko zasebnosti.

 

Bistvene lastnosti izdelkov, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila. V primeru morebitne spremembe roka dobave vas bodo naši prodajni svetovalci ustrezno in pravočasno obvestili.

 

Cena izdelka, vrednost DDV-ja in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici še preden zaključite naročilo. Prav tako boste o vseh podatkih o vašem spletnem naročilu obveščeni na elektronski naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen elektronski naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nas konktaktirate preko elektronskega naslova: narocila@waterrower.si (jezik komunikacije naj bo slovenščina ali angleščina; uporabniki naj pošljejo elektronsko sporočilo za kakršnekoli ugovore, pripombe, vprašanja ali izjave)

 

Zagotavljanje informacij

 

Po Zakonu o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in po Zakonu o varstvu potrošnikov (ZVPot) se ponudnik zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 

 • podatke o podjetju (naziv, sedež, podatke o vpisu v register);
 • kontaktne podatke (elektronska pošta, telefon);
 • cene artiklov in storitev, ki so jasno in nedvoumno označene, in iz katerih je jasno razvidno ali je v ceno že vključen davek, stroški dobave in morebitne druge dajatve;
 • bistvene lastnosti blaga oziroma storive, skupaj z garancijami in poprodajnimi storitvami;
 • način plačila in dostave;
 • pogoje dostave oziroma izvršitve storitve (kraj, način in rok dostave);
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek v ponudbi spletne trgovine waterrower.si naj bi bil dostopen v raumljivem času);
 • časovno veljvnost ponudbe;
 • opis pravice do odstopa pogodbe v skladu v ZVPot (rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe, pogoji za odstop, koliko stane kupca vračilo izdelka);
 • pojasnilo postopka o pritožbi, s podatki o kontaktni osebi

 

 

 

Informacije o nas

 

Dolgi naziv: NUEDI, multimedijske komunikacije, d.o.o.
Naslov: Kotnikova 27, 1000 Ljubljana
Davčna številka: 72876379
Matična številka: 1690108000
Družba je vpisana pri Okrožnem sodišču v Ljubljani pod št. vložka 1/35873/00 dne 28.3.2002

 

 

 

Cene

 

Cene izdelkov oziroma storitev so označene v evrih (EUR). Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

 

Cene posameznih izdelkov ne vključujejo stroškov dostave, razen če je izrecno napisano drugače.

 

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

 

V primeru, da je objavljena cena izdelka napačna oziroma v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa ponudil rešitev, ki bo zadovoljila tako kupca kot ponudnika.

 

Kupoprodajna pogodba med kupcem in ponudnikom je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo, o statusu naročila: “Naročilo oddano”). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in obvezujoči ter veljajo tako za kupca kot za ponudnika.

 

Popusti, promocijske kode, ipd. se ne seštevajo.

 

Dokončna potrditev naročila

 

Naročilo je dokončno potrjeno in zaključeno, ko prejmemo plačilo na naš račun prek direktnega nakazila na banko (nakup preko spletne strani ali po predračunu).

 

Podatki o dostavi

 

Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku od 7 do 10 delovnih dni, šteto od dneva dokončne potrditve vašega naročila.

 

Stroški dostave niso vključeni v ceno.

 

Če naročenih izdelkov ne bomo mogli dostaviti v predvidenem času ali če niso na zalogi, vas bomo o tem obvestili, pri čimer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu.

 

Plačilo

 

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 

 • plačilo z nakazilom na račun ponudnika (Nuedi d.o.o.) po prejetem predračunu.

 

Ponudnik kupcu ob nakupu izda račun na trajnem mediju (papirju) in dobavnico.

 

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

 

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in je kupcu dostopna v vsakem trenutku preko uporabniškega profila (Moja naročila). Če kupec ni registriran uporabnik, za dostop do pogodbe uporabi povezavo in geslo za vpogled, ki ju je prejel v elektronskem sporočilu ob potrditvi naročila. Kupoprodajna pogodba (naročilo) se sklene in je shranjena v slovenskem jeziku.

 

Plačilo po prejetem predračunu

Po sprejetem naročilu vam bomo po elektronski pošti poslali predračun, ki ga plačate na banki, pošti ali preko elektronskega bančništva. Plačilo izvedete s plačilnim nalogom UPN (univerzalni plačilni nalog). Ko bomo v našem sistemu videli, da ste naročilo plačali, bomo izdelke odpremili v najkrajšem možnem času. Predračun velja 4 dni. Če v tem času ne bomo prejeli vašega plačila, bomo naročilo preklicali. Podatki za plačilo bodo napisani tudi na predračunu:

 • Prejemnik: Nuedi d.o.o., Kotnikova 27, 1000 Ljubljana
 • BAN SI56 2900 0005 5501 123 odprt pri UNICREDIT BANKA SLOVENIJA d.d.
 • SWIFT in BIC banke prejemnika: BACXSI22
 • Koda namena: OTHR
 • Namen plačila: Plačilo predračuna št. (št predračuna)
 • Referenca: SI00 (št. predračuna)

 

 

Pravne osebe – plačilo po predračunu

 

V primeru naročila izdelkov s strani pravnih oseb, se plačilo izvede po izdanem predračunu in izdelke dostavimo pravnim osebam v dogovorjenem roku po prejetem plačilu.

Postopek nakupa za pravne osebe, samostojne podjetnike in druge pravne osebe je popolnoma enak kot za vse ostale kupce, le da pri vpisovanju podatkov vpišete še naziv podjetja in davčno številko. Pazite na pravilen vnos podatkov. Vpisane podatke bomo preverili v bazi Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (AJPES). Pri tem sprejmete tudi pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih za vračilo blaga.

Podjetja, samostojni podjetniki in druge pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 15 dneh od prevzema blaga, ne da bi bilo treba navesti razlog za svojo odločitev, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).  Ob upravičenosti za vračilo blaga lahko koristite zamenjavo za drug artikel po vaši izbiri (ki je enak ali ob doplačilu cenovno dražji). Vračilo kupnine žal ni možno.

 

Postopek nakupa

 

Nakupovalna košarica

 1. korak – Vaša košarica

 

Na spletni strani www.waterrower.si se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se vam (po kliku na ikono) prikažejo izdelki, ki ste jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico.

 

Če želite odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, morate klikniti na povezavo »Odstrani izdelek«, ki se nahaja pri kratkem opisu izdelka v košarici. Če želite dodati še kakšen izdelek v košarico, morate klikniti na povezavo »Nazaj v trgovino«. S klikom na omenjeno povezavo se vrnete nazaj v spletno trgovino.

 

Pod izbranimi izdelki je naveden celoten strošek nakupa skupaj z DDV. Nato s klikom na gumb »Naprej na plačilo« vnesete podatke o naročniku in naslovu za dostavo. S klikom na gumb “Zaključi nakup” potrdite izbiro izdelkov in posredovane podatke s plačilom predračuna bo nakup tudi dokončno potrjen.

 

 

 

 1. korak – Podatki o dostavi

 

Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke (ime, priimek, naslov, tel. številko, elektronski naslov), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Vpisati morate vsaj eno veljavno telefonsko številko.

 

Če se želite vrniti na prejšnji korak košarice, lahko to storite s klikom na gumb »Back« oz. »Nazaj« v orodni vrstici brskalnika ali pa kliknete na povezavo »Nazaj na prejšnji korak«. Vnesene podatke potrdite s klikom na gumb »Izberite način plačila« in tako nadaljujete na naslednji korak, potreben za oddajo naročila.

 

 

 

 1. korak – Način plačila

 

Izberete način plačila, ki je ponujen v polju »Izberite način plačila«.

 

Če se želite vrniti na prejšnji korak košarice, lahko to storite s klikom na gumb »Back« oz. »Nazaj« v orodni vrstici brskalnika ali s klikom na povezavo »Nazaj na prejšnji korak«. S klikom na gumb »Zaključite nakup o« nadaljujeta na naslednji korak.

 

Potrditev naročila in odstop od naročila pred dostavo

 

Po oddaji naročila boste na posredovani elektronski naslov, ki ste ga vnesli ob naročilu, prejeli elektronsko pošto s podrobnostmi svojega naročila, predračunom, ter z obvestilom, da je naročilo oddano in zabeleženo. V omenjenem elektronskem sporočilu ste seznanjeni, da nas lahko v primeru kakršnikoli dodatnih informacij kontaktirate preko elektronske pošte (narocila@waterrower.si).

 

Elektronsko obvestilo bo tudi vsebovalo sporočilo, da morate za dokončno potrditev naročila poravnati kupnino v primeru da ste izbrali naročilo prek predračuna. V kolikor ne boste dosegljivi preko telefona, vas bomo kontaktirali preko elektronske pošte.

 

Odprema izdelkov

 

V dogovorjenem roku pripravimo izdelke za odpremo ter ga odpošljemo na vaš naslov. V primeru, da se rok dostave nepričakovano podaljša za več kot je navedeno v točki 4 pogojev poslovanja, vas bomo obvestili preko telefona, elektronske pošte ali navadne pošte.

 

Nakupna pogodba

 

Nakupna pogodba je sklenjena, ko ob dostavi izdelkov s podpisom potrdite sprejem.

 

Nakupna pogodba se sklene v slovenskem jeziku. Ti pogoji poslovanja so sestavni del nakupne pogodbe.

 

Identifikacija strank ob prevzemu izdelkov

 

Mi oziroma naša pooblaščena dostavna služba si pridržuje na primeren način preveriti istovetnost prevzemnika naročenih izdelkov (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj s tem zagotovimo, da lahko izročimo izdelke pravemu naročniku.

 

Vračilo izdelkov

 

Imate pravico, da nam v 15 dneh od prevzema izdelkov sporočite, da odstopate od pogodbe in boste vrnili izdelek, ne da bi vam bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

 

O tem, da boste določen izdelek vrnili, nam sporočite pisno na elektronski naslov: reklamacije@waterrower.si.

 

Izdelek nam nato vrnite najkasneje v 14 dneh od sporočila o odstopu. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

 

Blago mora vrniti nepoškodovano (brez posledic uporabe) in v nespremenjeni količini, razen, če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi za to bil kriv potrošnik. Ker je embalaža sestavni del artikla, jo je ob morebitnem vračilu prav tako treba priložiti tako, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja artikla (torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini).

 

Izdelek nam pošljite na naslov:

 

Nuedi, d.o.o., Kotnikova 27, 1000 Ljubljana

 

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

 

Možnost vračila izdelkov oziroma odstopa od pogodbe ne velja v naslednjih primerih če je izdelek narejen ali naročen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam ali če gre za pokvarljiv izdelek ali izdelek, ki mu je že potekel rok uporabe;

 

vračilo vplačanega zneska bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema vrnjenega izdelka. Znesek bo nakazan na tekoči račun (TRR) kupca s katerega je bilo blago plačano ali tekoči račun, ki ga kupec navede ob reklamaciji.

 

Omogočamo vam tudi zamenjavo izdelka.

 

Garancija

 

Izdelek ima garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

 

Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa potadek v danem trenutku ni znan. V tem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki mu bo zagotovil ažurno informacijo.

 

Komuniciranje

 

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

 

Oglasna elektrosnka sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 

 • pošiljatelj bo jasno razviden;
 • nedvoumno in jasno bo označeno da gre za oglasno sporočilo;
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil;
 • akcije, promocije, nagradne igre in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Poleg tega bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih;
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik spoštoval.

 

 

 

Reševanje reklamacij

 

V kolikor želite reklamirati kupljen izdelek ali vas zanimajo pogoji reklamiranja izdelka, nas kontaktirajte preko elektronskega naslova: reklamacije@ waterrower.si

 

Odgovornost za napake

 

Imate pravico, da napake na kupljenih izdelkih uveljavljate iz naslova stvarne napake ob spoštovanju zakonsko določenih rokov.

 

Izključitev odgovornosti

 

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Nismo odgovorni za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih imate zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani. Ne zagotavljamo točnosti, popolnost in pravilnost vsebine, objavljene na spletni strani, niti ne prevzemamo odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti zaradi zanašanja na objavljeno vsebino.

 

V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela in nas v razmerju z vami iz tega naslova ne bremeni kakršno koli poplačilo morebitne škode. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki.

 

Ne odgovarjamo za škodo, ki utegne nastati na vaši strojni opremi, programski ali drugi opremi zaradi uporabe spletne strani. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te.

 

Zagotoviti morate ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo). Ne odgovarjamo za škodo, ki bi vam utegnila nastati zaradi nepooblaščenega razkritja ali uporabe podatkov za registracijo.

 

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zgotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V tem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

 

Ponudnik ne odgovarja za informcije zapisane v mnenjih, komentarjih oziroma recenzijah in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz teh informacij.

 

Ponudnik se trudi zagotoviti natančne fotografije in video posnetke izdelkov, ampak kljub temu je potrebno vse fotografije in video posnetke jemati kot simbolične. Fotografije in video posnetki ne zagotavljajo lastnosti artikla.

 

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

 

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog, brez predhodnega opozorila ali obvestila.

 

Spori in pritožbe

 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se bo po vseh močeh trudil izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se lahko odda preko elektronske pošte info@waterrower.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

 

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Ponudnik si po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni nastali spori rešijo sporazumno.

 

Pravna razmerja med vami, kot uporabniki spletne strani in nami, ki smo upravljavec spletne strani, se urejajo s predpisi Republike Slovenije. Morebitne spore bomo reševali po mirni poti, če pa to ne bo mogoče, bo za reševanje sporov pristojno sodišče v Ljubljani.

 

Končne določbe

 

Neveljavnost katere koli določbe teh pogojev poslovanja, ne glede na razlog neveljavnosti, ne povzroči neveljavnosti teh splošnih pogojev kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, medtem ko ti splošni pogoji še naprej ostanejo v veljavi, brez neveljavne določbe.

 

V primeru, da so določbe teh pogojev poslovanja v nasprotju z določili posamične pogodbe med vami in nami, veljajo določila posamične pogodbe.

 

Splošni pogoji spletne trgovine zabavno.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2).

 

Ti splošni pogoji začnejo veljati dne 01.07.2014.