Piškotki

Piškotki

 

Družba NUEDI, multimedijske komunikacije, d.o.o., Kotnikova ulica 27, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: podjetje) je lastnik in ponudnik spletnega mesta https://waterrower.si/ (v nadaljevanju: spletno mesto), v zvezi s katerim določene informacije ter osebne podatke obiskovalcev spletnega mesta obdeluje kot upravljavec osebnih podatkov. Podjetje to počne s pomočjo tehnologije “piškotkov”, majhnih besedilnih datotek, ki se shranijo na računalnik obiskovalca spletnega mesta.  Piškotke uporabljamo samo za branje informacij na vašem trdem disku, ki jih je tam shranil piškotek v povezavi z našim spletnim mestom, pri čemer je natančen seznam piškotkov in njihovega delovanja naveden v nadaljevanju.

 1. Splošno o piškotkih 

Kaj so piškotki

Gre za tehnologijo, ki jo sodobna spletna mesta uporabljajo za zbiranje in hrambo določenih nastavitev ter tehničnih informacij obiskovalca, s katerimi je mogoče prepoznati nekatere karakteristike posameznega obiskovalca. Te informacije med drugim razkrivajo kdaj in kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto ter omogočajo, da podjetje svoje spletno mesto nenehno izboljšuje. Uporaba piškotkov je pogosta in običajna praksa številnih sodobnih spletnih mest.

Prav tako lahko podjetje s tehnologijo piškotkov oglašuje svoje produkte in storitve ustreznim obiskovalcem tudi drugod po spletu, kar podjetje izvaja izključno ob pridobljenem soglasju posameznega obiskovalca za namestitev neobveznih piškotkov, ki jih podjetju nudijo njegovi oglaševalski partnerji.

Soglašanje in uporaba piškotkov, pa vam lahko kot obiskovalcu ponuja tudi določene prednosti, kot na primer shranjevanje vaših nastavitev, izpolnjevanje različnih obrazcev z vnaprej pripravljenimi vnosi, boljšo prilagojenost spletnega mesta vaši napravi oziroma vašim potrebam, ipd.

 1.  Dovoljenje za uporabo piškotkov

 Pojavno okno vas prav tako opozori na to, da je nalaganje naših piškotkov, ki niso obvezni z vidika normalnega delovanja spletnega mesta (npr. shranjevanje nastavitev, prilagoditev prikaznih dimenzij napravi, ipd.):

 • pogojeno z obiskovalčevim izrecnim soglasjem (klik na gumb »naloži neobvezne piškotke« ob prvem obisku spletnega mesta),
 • pod popolnim nadzorom obiskovalca, saj lahko obiskovalec v brskalniku, ki ga uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči,
 • naložene piškotke pa kadarkoli odstrani, skladno z navodili, ki so navedena v nadaljevanju.

V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnem mestu, ob obisku spletnega mesta ne potrdite gumba za nalaganje posameznih vrst piškotkov, v kolikor pa želite piškotke odstraniti, pa lahko postopek za to preberete spodaj.

Odstranitev ali blokiranje piškotkov ima lahko za posledico neoptimalno delovanje tega spletnega mesta. 

 1. Seznam piškotkov spletnega mesta https://waterrower.si/ 
 • OBVEZNI PIŠKOTKI
OZNAKA PIŠKOTKA PONUDNIK ČAS TRAJANJA OPIS
wc_fragments_# NUEDI d.o.o.

https://waterrower.si/

Čas trajanja seje. Omogoča delovanje vmesnika spletne trgovine.
wp-wpml_current_language NUEDI d.o.o.

https://waterrower.si/

1 dan. Piškotek izhaja iz WordPress vtičnika WPML za večjezično podporo. Hrani vrednost nastavljenega jezika za ogled strani.
wpSGCacheBypass NUEDI d.o.o.

https://waterrower.si/

Čas trajanja seje. Piškotek razvijalcu in neregistriranem obiskovalcu omogoča, da se vsebine ne nalagajo v predpomnilnik, za namene preverjanja sprememb.
wc_cart_hash_# NUEDI d.o.o.

https://waterrower.si/

Trajni piškotek Potreben za beleženje artiklov, ki so bili dodani v košarico.

 

 • ANALITIČNI PIŠKOTKI
OZNAKA PIŠKOTKA PONUDNIK ČAS TRAJANJA OPIS
_ga Google Analytics

(https://analytics.google.com/)

2 leti. Nastavi unikaten ID obiskovalcu, ki je potreben za pridobivanje nadaljnjih statističnih podatkov o uporabi spletnega mesta s strani obiskovalca.
_gat

 

Google Analytics

(https://analytics.google.com/)

1 dan. Storitev Google Analytics ga uporablja za preverjanje uporabe API-ja (vmesnika za programiranje aplikacij).
_gid Google Analytics

(https://analytics.google.com/)

1 dan. Nastavi unikaten ID obiskovalcu, ki je potreben za pridobivanje nadaljnjih statističnih podatkov o uporabi spletnega mesta s strani obiskovalca.

 

 • OGLAŠEVALSKI PIŠKOTKI
OZNAKA PIŠKOTKA PONUDNIK ČAS TRAJANJA OPIS
IDE

 

test_cookie

Google DoubleClick

(https://doubleclick-advertisers.googleblog.com/)

1 leto.

1 dan.

Piškotek optimizira prikaz oglasov na podlagi gibanja obiskovalca po spletnem mestu.
ads/ga-audiences Google Analytics

(https://analytics.google.com/)

Čas trajanja seje. Storitev Google AdWords ta piškotek uporablja za ponovno oglaševanje (»remarketing«) tistim obiskovalcem, katerih vedenje na spletu namiguje na to, da bodo postale stranke.
GPS Google – Youtube

(https://ads.google.com)

1 dan. Piškotek nastavi unikaten ID na mobilni napravi obiskovalca, kar omogoča sledenje glede na GPS položaj posamezne naprave in prikazovanje relevantnih oglasov.
IDE Google DoubleClick

(https://doubleclick-advertisers.googleblog.com/)

1 leto. Piškotek optimizira prikaz oglasov na podlagi gibanja obiskovalca po spletnem mestu.
VISITOR_INFO1_LIVE Google – Youtube

(https://ads.google.com)

179 dni. Piškotek preverja posameznikov pretok podatkov na spletnih mestih, ki uporabljajo You Tube posnetke.
YSC Google – Youtube

(https://ads.google.com)

Čas trajanja seje. Piškotek nastavi unikaten ID na napravi obiskovalca, kar omogoča statistično beleženje ogledov YouTube posnetkov na različnih straneh s strani posameznika.
yt-remote-cast-installed

 

yt-remote-connected-devices

 

yt-remote-device-id

 

yt-remote-fast-check-period

 

yt-remote-session-app

 

 

Google – Youtube

(https://ads.google.com)

Čas trajanja seje.

 

Čas trajanja seje.

 

Čas trajanja seje..

 

Čas trajanja seje.

 

Čas trajanja seje

Piškotki omogoča shranjevanje posameznikovih preferenc glede YouTube vtičnika.

 

 • PIŠKOTKI DRŽBENIH OMREŽIJ
OZNAKA PIŠKOTKA PONUDNIK ČAS TRAJANJA OPIS
fr Facebook

(https://www.facebook.com/business/)

 

 

 

3 meseci. Facebook ga uporablja za omogočanje različnih oglaševalskih produktov, kot na primer licitacije oglaševalskega prostora.
tr Facebook

(https://www.facebook.com/business/)

Čas trajanja seje. Facebook ga uporablja za omogočanje različnih oglaševalskih produktov, kot na primer licitacije oglaševalskega prostora.

 

 1. Opisi posameznih storitev naših oglaševalskih partnerjev

Raba storitve Google Analytics na našem spletnem mestu

Google Analytics je storitev za beleženje spletne analitike, ki jo ponuja družba Google Incorporated, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (v nadaljevanju: “Google”). Omenjena storitev na našem spletnem mestu zbira in shranjuje podatke za namene ustvarjanja profilov uporabe, ki so psevdonimizirani. Ti profili uporabe se uporabljajo za analizo vedenja obiskovalcev in se lahko uporabljajo pri prilagajanju naših storitev oziroma ponudbe. Informacije za te namene pridobiva naš oglaševalski partner, družba Google, ki je hkrati tudi ponudnica zadevnih piškotkov, pri čemer gre za informacije o času, lokaciji in pogostosti obiska našega spletnega mesta in skrajšani IP naslov obiskovalca. Navedene informacije se samodejno pošiljajo družbi Google v Združene države, kjer jih Google prav tako shranjuje, skladno s svojo politiko varstva osebnih podatkov, do katere lahko dostopate na tej povezavi: https://policies.google.com/technologies/ads?hl=en-US

V nadpisanem primeru družba Google skrajša IP-naslove vseh obiskovalca, ki naše spletno mesto obiskujejo iz držav članic Evropske unije oziroma Evropskega gospodarskega prostora, pri čemer gre za ukrep, ki obiskovalce anonimizira. Družba Google lahko te podatke posreduje tretjim osebam, če to zahteva zakon ali če tretja oseba te podatke obdelujejo v imenu družbe Google. V svoji politiki varstva osebnih podatkov družba Google prav tako trdi, da obiskovalčevih IP-naslovov ne povezuje z drugimi podatki, ki jih družba Google pridobila drugod. Namestitev zadevnih piškotkov je mogoče onemogočiti tako, da pri pozivu za oddajo soglasja k analitičnim in drugim neobveznim piškotkom, izberete opcijo, da z namestitvijo ne soglašate. V tem primeru spletno mesto morda ne bo v celoti funkcionalno za namene vaše uporabe. Psevdonimizirani uporabniški profili ne bodo združeni z osebnimi podatki o posamezniku, glede katerega se je psevdonimizacija izvedla, brez njegovega izrecnega soglasja. Poleg metod, opisanih na tej strani, imate tudi pravico in možnost, da kadar koli izklopite zbiranje in shranjevanje podatkov za namene spletne analitike, tako da namestite dodatek za brskalnik Chrome, ki onemogoča storitev Google Analytics: https://support.google.com/analytics/answer/181881?hl=en

Za več informacij o pogojih uporabe in obdelave osebnih potatkov v povezavi s storitvijo Googla Analytics, obiščite: http://www.google.com/analytics/terms/ ali https://policies.google.com/?hl=sl.

Raba storitve Google Analytics za ponovno trženje (ang. “Remarketing”)

Koda za sledenje (ang. “Tracking Code”), ki jo uporablja storitev Google Analytics in je implementirana na našem spletnem mestu, je povezana z drugo storitvijo družbe Google – “Remarketing for Google Display Advertising”, ki analizira vedenje uporabnikov v prikaznem omrežju družbe Google (ang. “Google Display Network”). S pomočjo te storitve različni piškotki (npr. Google AdWords piškotek) dokumentirajo vaše pretekle obiske drugih spletnih mest, katerih ponudniki so se prav tako pridružili prikaznem omrežju družbe Google. Naši oglasi, ki jih prikazujemo s pomočjo storitve Google AdWords, uporabljajo navedene analitike tako, da jih povezujejo z iskalnimi poizvedbami na drugih spletnih mestih Googlovega omrežja, kar pomeni, da je naše oglase mogoče bolje usmeriti, optimizirati in prikazovati. Z analizo piškotkov drugih ponudnikov (npr. Google AdWords piškotkov) lahko naše spletne oglaševalske akcije bolje prilagodimo našim obiskovalcem in njihovim interesom. Zlasti bo družba Google te podatke uporabljala za zagotavljanje funkcij prikaznega oglaševanja, med katere denimo sodi ponovno trženje (ang. “Remarketing”), ustvarjanje poročil o beleženju prikazanih oglasov (ang. “Google Display Network Impressions Reports”), oziroma ustvarjanju demografskih in interesnih poročil storitve Google Analytics. Družba Google lahko te podatke posreduje tretjim osebam, če to zahteva zakon ali če tretje osebe te podatke obdelujejo v imenu družbe Google.

To spletno mesto uporablja naslednje funkcionalnosti storitve Google AdWords:

 • ponovno oglaševanje (ang. “Remarketing”)
 • kategorizacija interesov in kategorizacija po demografskih značilnostih (npr. starost, spol)
 • podobna občinstva (ang. “similar audiences”)
 • druge vrste oglaševanj na podlagi interesov

Te funkcije storitve Google Adwords uporabljamo za preusmeritev obiskovalcev na naše spletno mesto z drugih spletnih mest, oziroma za preusmeritev internetnih uporabnikov s posebnimi profili interesov, glede na njihovo uporabo interneta. Z uporabo navedenih piškotkov ne zbiramo seznamov za ponovno trženje, ki bi omogočali identifikacijo posameznega obiskovalca.

Če navedene obdelave prek zadevnega piškotka ne želite, ga lahko onemogočite, kot je to opisano na tej strani, oziroma prenesete vtičnik za brskalnik Chrome, ki je na voljo na naslovu http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=sl.

Za več informacij o pogojih uporabe in obdelavi osebnih podatkov obiščite:

https://support.google.com/analytics/answer/3450482?hl=sl&ref_topic=3413645&rd=1 ali http://www.google.com/intl/sl/policies/privacy.

Merjenje konverzij (ang. “Conversion”) s storitvijo Facebook Pixel

Na našem spletnem mestu uporabljamo piškotek “visitor action pixel” družbe Facebook Inc. 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA (v nadaljevanju: “Facebook”), ki ga naložimo na vašo napravo na podlagi vašega soglasja. Na ta način lahko sledimo vedenju obiskovalcev, potem ko so s klikom na Facebook oglas preusmerjeni na naše spletno mesto. To nam omogoča izdelavo ocene učinkovitosti oglaševanja na Facebooku, statističnih in tržnih raziskav, ter lahko pomaga pri optimizaciji prihodnjih oglaševalskih akcij. Zbrani podatki so za nas anonimni in nam kot takšni ne nudijo nobenih vpogledov v dejansko identiteto obiskovalcev. Vendar pa podatke shranjuje in obdeluje družba Facebook, na način, ki je natančneje opredeljen na spodnji povezavi: https://www.facebook.com/policies/cookies/.

Glede navedenega je potrebno izpostaviti, da je na strani družbe Facebook možna povezava prejetih podatkov z zadevnim uporabniškim profilom obiskovalca, pri čemer družba Facebook lahko podatke uporablja tudi za svoje oglaševalske namene.  S pristajanjem na zadevni piškotek lahko družbi Facebook in njenim povezanim družbam omogočite prikazovanje oglasov na Facebooku in drugod na spletu. Posledično lahko soglašate s tem, da se zadevni piškotek za nadpisane namene shrani na vašem računalniku. Soglasje za uporabo piškotka “visitor action pixel” družbe Facebook, lahko podajo le obiskovalci našega spletnega mesta, ki so starejši od 13 let.

Mlajše obiskovalce vljudno naprošamo, da za dovoljenje vprašajo svoje skrbnike. Če ne želite, da vaše odzive na naše ponudbe oziroma oglase beležimo preko Facebooka, lahko to preprečite tako, da ne soglašate z namestitvijo zadevnega piškotka, oziroma da piškotek odstranite, kot je navedeno na tej strani. Za več informacij glejte nasvete in politiko piškotkov družbe Facebook: https://www.facebook.com/policies/cookies/.

5.    Kako upravljati s piškotki?

Poleg zgornje tabele, lahko nastavitve za piškotke nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest. 

Za informacije o nastavitvah, ki urejajo rabo oziroma izbris piškotkov

Mozilla Firefox
Google Chrome
Internet Explorer 11
Internet Explorer 10
Internet Explorer 9
Internet Explorer 7 in 8
Safari
Opera